Galerii ja video: mis toimub tsirkuse telgitagustes

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevast kuni pühapäevani annab Saku Suurhallis etendusi maailmakuulus Cirque du Soleil, mille etendused on tuntud kui segu imelisest maagilisest dramaturgiast ning peatpööritavast akrobaatikast. Loomi selles tsirkuses ei kasutata.

Etenduse nimi «Varekai» alapealkirjaga «Saladusliku metsa legendid» tähendab lavastaja ja stsenaristi Dominique Champagne'i sõnul «kohta, mis võib asuda kus iganes». Praeguseks on seda etendust näinud juba üle kümne miljoni inimese kogu maailmas.

Etenduses osaleb 50 artisti ning muusikut 13 riigist. Teist sama palju on lavataguseid jõude, kaasa arvatud füsioterapeut. Kasutusel on enam kui 2000 eri nimetust kostüümielemente, mille valmistamine võttis 33 000 töötundi, kostüümide hooldamiseks teeb neli inimest igal nädalal 250 töötundi. Kostüümikunstnik Eiko Ishioka on muu hulgas disaininud 2008. aasta Pekingi olümpia avatseremoonia kostüümid ning võitnud parima kostüümikunstniku Oscari Francis Ford Coppola filmi «Bram Stokeri Dracula» (1992) eest.

Lisatud galeriist on võimalik näha esimese etenduse eelseid lavaproove ning seda, kuhu kunagi publik ei satu: tsirkuse telgitaguseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles