Riik paneb Tallinna Linnateatri ehitusele õla alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnateater.
Tallinna linnateater. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Esialgsete prognooside kohaselt on Tallinna Linnateatri laiendamiseks vajalike ehitustööde maksumus aastatel 2018–2020 hinnanguliselt 20 miljonit eurot, millest ligi pool katab riik ning ülejäänu Tallinna linn.

«Tallinna Linnateatri kollektiiv ning teatrihuvilised on ammu ära teeninud korrastatud teatrihooned ning uue ja ruumika saali. Seetõttu otsustasime eraldada 2018. aasta riigieelarves 0,7 miljonit eurot hoonekompleksi projekteerimiseks. Oleme saavutanud põhimõttelise kokkuleppe, et järgnevatel aastatel toetab riik Tallinna Linnateatri juurdeehitust veel ligikaudu 9 miljoni euroga,» lausus peaminister Jüri Ratas.

Ratase sõnul panustab Tallinna linn omalt poolt olemasolevate vanalinna kinnistute arendamisse, asenduspindade võimaldamisse, aga ka teatritöökodade väljaehitamisse.

Tallinna Linnateatri arendamisel on seatud ajaliseks eesmärgiks, et 2018. aastal toimub teatrikompleksi projekteerimine ning aastatel 20192020 ehitustööd. Hoonekompleksi lõplik maksumus selgub pärast lähteülesande ja projekti valmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles