Arch Enemy esineb laupäeval Tallinnas

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arch Enemy
Arch Enemy Foto: promo

30. septembril esineb klubis Rock Cafe Rootsi metal-muusika üks suurimaid ekspordiartikleid Arch Enemy. Euroopa tuuril «Will To Power Tour 2017» teeb erikülalisena kaasa ka Ukraina päritolu Jinjer.

Siiani üheksa stuudioalbumit ning hulganisti EPsid ja singleid üllitanud Arch Enemy on rootslaste üks kõigi aegade tuntumaid metal-bände maailmas. Arch Enemy moodustus algselt kui supergrupp, mille liikmed olid olnud osalised ansamblites Carcass, Armageddon, Carnage, Mercyful Fate, Spiritual Beggars, Nevermore jt.

Bändi loojateks olid pikaaegne Carcassi liige Michael Amott (kitarr) ja Johan Liiva (vokaal). 1996. aastal ilmunud debüütalbum «Black Earth» tõi bändile suure tuntuse kodumaal ja ka Jaapanis. Kaks aastat hiljem ilmunud «Stigmata» tõi laiema tähelepanu Euroopas ja USAs. 2000. aastal otsustas Johan Liiva lahkuda ning tema asemele asus naisvokalist Angela Gossow.

Meloodilist death metal'it viljelev Arch Enemy on tuuritanud koos väga nimekate metal-bändidega, sealhulgas Slayer, Machine Head, Trivium, Opeth. 2014. aastal otsustas lahkuda ka Angela Gossow ning uueks vokalistiks sai Kanada päritolu Alissa White-Gluz. Tänaseks kuuluvad bändi veel ka Michael Amott (kitarr), Jeff Loomis (kitarr), Sharlee D'Angelo (bass) ning Daniel Erlandsson (trummid).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles