Tervishoiumuuseum sulgeb augustis aastaks uksed

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervishoiumuuseum.
Tervishoiumuuseum. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Tallinna vanalinnas asuv Eesti Tervishoiu Muuseum sulgeb alates 1. augustist oma hooned, et avada need aasta pärast põhjalikult renoveeritutena.

«Laiaulatuslike tööde käigus vahetame hoonetes kütte- ja kanalisatsioonisüsteemid, elektrivõrgustiku ja uuendame ventilatsiooni- ja valgustuslahendused.  Muuseum läheb sellega seoses üle nn targa maja põhimõttele, kus kõik kommunaaltoimingud on kontrollitavad ühtse süsteemi abil arvutist,» selgitas muuseumi direktor Margus Jurkatam ja lisas, et kuni uuendustööde alguseni on muuseum avatud tavapärastel aegadel, teisipäevast laupäevani kella 11–18.

Muuseumi renoveerimistöid teostatakse saastekvootide müügist teenitud vahendite toel, tööde kogumaksumus on 1, 63 miljonit eurot. Ehitustööde orienteeruv lõpptähtaeg on 2012. aasta september.

Juuni lõpuni saab muuseumis lisaks püsiekspositsioonile vaadata vahakujude näitust.

Eesti Tervishoiu Muuseum on asutatud 1921. ning avatud 1924. aastal ja tegeleb Eesti meditsiiniajalugu kajastava materjali kogumisega. Tähtsal kohal on inimeseõpetuse ja tervisliku eluviisi toomine külastajani, püsiväljapaneku kõrval korraldatakse meditsiiniajaloo-, meditsiinitehnika- ja kunstinäitusi.

Muuseum asub Tallinna vanalinnas Lai tn 30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles