Väiketeater Cabaret Rhizome peab festivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.cabaretrhizome.ee

Cabaret Rhizome’il on plaanis maikuu kaheksa päeva vältel maha mängida kõik kahe tegevusaasta vältel etendunud lavastused. Alustakse 3. mail ja lõpetakse 10. mail. Cabaret Rhizome on Johannes Veski eestvedamisel tegutsev väiketeater, kus mängivad vaid meesnäitlejad – lisaks Veskile Anatoli Tafitšuk, Joonas Parve, Ajjar Ausma ja Päär Päärenson.

«Cabaret Rhizome on põhimõtteliselt väike teater, mis tegeleb põhimõtteliselt väikeste asjadega,» iseloomustab sõnatuid lavastusi pakkuvat väiketeatrit lavastaja ja tulevane lavakooli juht Peeter Raudsepp. «Vaikivad, meelega elust veidi väiksemad tegelased sehkendavad omaloodud tsirkuses, balansseerides entusiasmi ja läbikukkumise vahel.»

«Nende tegevused panevad muigama, sest peale väikeste objektide on ka nende jutt väike, tegelikult olematu,» jätkab Raudsepp. «Etenduse kulgedes saad aru, et see «väike» ei vastandu «suurele», see on absoluutne «väike», eneseküllane, meile kõigile omane pisisus. Kas ahistav klounaad? Filosoofiline mõistujutt? Lihtsalt noorte meeste pull ventilaatori, jänesetopise ja Beckettiga? Väiksel viisil seda kõike.»

Minifestivalil on publikul võimalik vaadata etendusi «Harri magab», «Harri 2: Ülestõus», «Võmmid: viimane partii», «Mahhinaarium», «Muki munad», «Ürgne kutse», «Hädaorg», «Asjad» ja «Mustkunst». Kõik etendused algavad kell seitse. Festivali mängukavast puuduvaid viimaseid lavastusi «Avangardist» ja «Avatar» sai näha vahetult enne festivali POT-festivali raames. Cabaret Rhizome’iga kaasneb ka festivali klubi, kus kuuleb head muusikat, saab tantsida ja vaielda huvitavatel teemadel. (PM)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles