Hard Rock Laager 2018 kuulutas välja esimese peaesineja

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lacuna Coil.
Lacuna Coil. Foto: Jelena Rudi

Eesti raskeimalt rokkiv festival Hard Rock Laager kuulutas välja ühe peaesinejatest, kelleks on 2018. aastal Itaalia gooti- ja alternatiivmetali hiiglane Lacuna Coil.

Milaanost pärit Lacuna Coili juured ulatuvad mitme aastakümne taha. Tänaseks päevaks on nad välja andnud kaheksa stuudioplaati, millest 2002. aastal ilmunud «Comalies» sai maineka plaadifirma Century Media enim müüdud albumiks ja 2012. aastal avaldatud «Dark Adrenaline» jõudis Billboard 200 edetabeli 15. kohale.

Lacuna Coili firmamärgiks on Scabbia kaunis naisvokaal, mida toetavad kaasakiskuvad rütmid, massiivsed kitarripartiid ning kummituslikult meeldejäävad meloodiad. Eestis on Lacuna Coil andnud varem kaks kontserti: 2008. aastal Rakveres festivalil Green Christmas ning 2012. aastal Tallinnas Rock Cafes.

«Meie festivali jaoks on Lacuna Coili lisandumine esinejate hulka selge töövõit ja aastatepikkuse pingutuse vili,» kinnitab peakorraldaja Kaido Haavandi. «Vaid vähesed bändid suudavad kõnetada võrdselt nii raske metal'i austajaid, kelle jaoks Lacuna Coil on meeldiv vaheldus karmimale muusikale, ja kuulajaid, kes otsivad muusikast just seda ilu ja maagiat, mida Lacuna Coil pakub.»

Hard Rock Laager on toimunud Vana-Vigala looduskaunis jõekäärus järjepanu juba 16 aastat. Eesti raskema muusika sõprade suve suursündmus toob publikuni traditsiooniliselt kahel päeval ja kahel laval kokku 22 artisti, neist paljud välisriikidest.

Aastate jooksul on Vana-Vigalas üles astunud sellised suurnimed nagu Katatonia (swe), Napalm Death (uk), Testament (usa), Phil Anselmo (usa), Satyricon (nor) ja paljud teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles