Mihkel Raua raamatumaastikku raputanud raamat on tagasi uues kuues

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud oma raamatu esitlusel.
Mihkel Raud oma raamatu esitlusel. Foto: Toomas Huik.

Eesti raamatumaastikku raputanud ja enam kui 35 000 eksemplari müünud Mihkel Raua raamat «Musta pori näkku» kordustrükk täiesti uues kuues on valmis.

Mihkel Raud kirjutab julgelt ja avameelselt raamatus 1980. aastate Eesti rokkmuusikast ja muusikutest ning enda eksirännakutest selles tavainimesele tabamatus maailmas. Ajad on erinevad, probleemid ja võitlused inimhinges samad.

Miks polnud Singer Vinger laval kunagi kaine? Mida nägi Hendrik Sal-Saller Gunnar Grapsi hotellitoas? Kellega kohtus Mihkel Raud Tallinna hullumajas? Ise ütleb ta nii: «Selle raamatu lehekülgede sajad ja sajad tegelased liuglesid läbi terve dekaadi peaaegu katkematus mäluaugus. Ja ometi leidsid nad keset surmatrotsivat elupõletamist endas jõudu ning viitsimist luua kõige imelisemad laulud.» Vaatamata kohati brutaalsena paistvale muusikute elupõletamisele suhtub autor neisse poolehoiu ja mõistmisega, tegemata neile liiga (või siis tehes seda õige pisut). Kõige vähem säästab Mihkel Raud iseennast.

«Musta pori näkku» jätkuks võib pidada eelmisel aastal Mihkli sulest valminud eluloolist eneseabi raamatut «Kus ma olen ja kuidas Sina võid palju kaugemale jõuda! «See on elulooline eneseabiraamat, mis algab seal, kus lõppes minu romaan «Musta pori näkku». 21-aastaselt seisin ma lihtsa valiku ees: kas joon veel mõne kuu ja suren ära või keeran pudelile lõplikult korgi peale ja jään ellu. Ma otsustasin elada. Järgneva 25 aastaga sai minust tuntud muusik, edukas kirjanik, nõutud saatejuht ja kardetud talendikohtunik,» kirjeldas Raud.

Kõikide huviliste jaoks avaneb ka eksklusiivne võimalus: kolmapäeval, 1. novembril kell 18 kohtub tuntud eesti laulja, kitarrist, kirjanik ja ajakirjanik Mihkel Raud lugejatega Solarise Apollos. Kohapeal saab vahetada mõtteid Mihkliga ja loomulikult küsida raamatutesse (lisaks on Mihklil ilmunud ka uus ja humoorikas «Eestlase käsiraamat» ) autogrammi ja pühendust! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles