ERR.ee: Reet Ausi uus kollektsioon ülistab materjali taaskasutust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moekunstnik Reet Aus.
Moekunstnik Reet Aus. Foto: Mihkel Maripuu

Moekunstnik Reet Aus on valmis saanud järjekordse moekontserdi, mida publik näeb detsembris Prantsusmaa suurimal, Lyoni valgusfestivalil; kollektsioon valmis vanadest teksadest, mille tõid moelooja üleskutsele reageerinud inimesed.

Lyoni valgusfestivali külastab igal aastal ligi kaks miljonit inimest. Reet Ausi sõnul oligi ettevõtmise üks ideid teha suureks ürituseks suurteos, mille valmimisele ei raisataks uut ressurssi, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Ausi kollektsioonid on kõik taaskasutatud materjalidest ning Lyoni valitud projekt, kus lööb kaasa ka video- ja helikunstnik Ville Hyvönen, ei ole erand. Nagu juba öeldud, õmmeldi rõivad vanadest teksadest, installatsioonis kasutatav kangas on samuti laenatud ning isegi lauljate hääled pannakse kordusena kõlama.

Prantsuse kultuurikeskuse direktor Denis Duclos nendib, et Ausi projekt tõstatab väga olulisi küsimusi. Vähetähtis pole seegi, et taaskasutuse teemadel räägitakse kunstiliselt kõrgel tasemel, kus sama sõnumit antakse edasi rõivaste, pildi ja heli kooskasutusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles