Haus Galerii tähistas 20. sünnipäeva

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haus Galerii tähistas täna meeleoluka peoga 20. tegevusaasta täitumist. Niisama vanaks võib pidada ka regulaarsete kunstioksjonite traditsiooni Eestis, millele Haus 1997. aastal aluse pani. Ühtlasi toimus täna õhtul Haus Galerii suurejooneline juubelioksjon, mida oli galerii ette valmistanud peaaegu terve aasta, komplekteerides teoseid hoolikalt ja kriitiliselt, et eksponeerida juubelil vaid väärikaimat ja parimat.

Oksjon koondas teadlikult eelkõige just nende eesti kunstiklassikute teoseid, kelle nimed on Hausi enampakkumistel figureerinud paarikümne aasta jooksul kõige silmapaistvamalt: Nikolai Triik, Ants Laikmaa, Eduard Wiiralt, Richard Uutmaa, Elmar Kits, Aleksander Vardi, Eerik Haamer, Lepo Mikko, Richard Sagrits, Ann Audova, aga ka Jüri Arrak, Olev Subbi, Evald Okas jpt. Haruldustena võib välja tuua veel Kaarel Liimandi ja Oskar Kallise tööd.

Haus Galerii avas juubelil uue internetipõhise oksjonikeskkonna onlinearthaus.com, mille eesmärgiks on eesti kunsti mitmekülgsust laiemalt populariseerida, esitleda korraga erinevate ja mahukamate valikutena suuremat hulka nii meie kunstipärandisse kuuluvaid kui ka kaasaegseid teoseid ja tuua välja eelkõige atraktiivses hinnaklassis töid, mis võiksid olla kättesaadavad kodu kaunistamisel või kingituste tegemisel. Keskkond pakub publikule lisaks hinnamänge, kus võib hea õnne korral väärtkunsti soetada ka turuhinnast üllatavalt soodsamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles