Punkarid pannakse näitusele

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arno Saare tehtud foto, kus esiplaanil punkar Merca, fotot näeb näitusel «Iseleiutatud inimesed. Pungi nägu Nõukogude Eestis».
Arno Saare tehtud foto, kus esiplaanil punkar Merca, fotot näeb näitusel «Iseleiutatud inimesed. Pungi nägu Nõukogude Eestis». Foto: ARNO SAAR

15. novembril avatakse dokfoto keskuses näitus «Iseleiutatud inimesed. Pungi nägu Nõukogude Eestis». 

Keskendudes punkarite üksik- ja grupiportreedele, soovitakse anda publikule võimalus vaadata tolleaegsetele mässajatele ja vabadele hingedele n-ö silma. Kui senine pungikäsitlus on läbi publitseeritud fotode ja üksikute näituste keskendunud pungiliikumisega tihedalt kaasas käinud kontserttegevuse ja sellega kaasnenud pidude ning rahutuste kajastamisele, siis see näitus annab võimaluse süveneda punkarite maailma intiimses ja vahetus võtmes.

Näitusel on üleval fotograafide Arno Saare, Urmas Lange ja Väino Meresmaa tööd.

Urmas Lange tehtud foto Kojamehest, fotot näeb mida näeb näitusel «Iseleiutatud inimesed. Pungi nägu Nõukogude Eestis».
Urmas Lange tehtud foto Kojamehest, fotot näeb mida näeb näitusel «Iseleiutatud inimesed. Pungi nägu Nõukogude Eestis». Foto: Urmas Lange

Väljapanek on kohane täiendus ka n-ö algavale pungisügisele, kus tuleb lavale Andri Luubi lavastus «(Teisitmõtleja)» Ivo Uukkiviga peaosas ning mille raames toimub 11. novembril klubis Factori ansambli Velikije Luki 35 aasta juubeli kontsert. Näitus jääb Tallinnas Telliskivi linnakus asuvas Juhan Kuusi nimelises Dokfoto Keskuses avatuks 18. veebruarini.

Väino Meresmaa foto näituselt «Iseleiutatud inimesed. Pungi nägu Nõukogude Eestis».
Väino Meresmaa foto näituselt «Iseleiutatud inimesed. Pungi nägu Nõukogude Eestis». Foto: Väino Meresmaa
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles