Saksa lavastaja annetas oma raamatukogu muusikaakadeemiale

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Muusikaakadeemia.
Eesti Muusikaakadeemia. Foto: Toomas Huik / Postimees

Muusikaakadeemia võttis vastu lähiajaloo suurima annetuse, saksa lavastaja Joachim Herzi raamatu- ja plaadikogu, mis koosneb ligi 7000 trükisest ja enam kui tuhandest heliplaadist.

Viimase aja suurim annetus Eesti raamatukogunduses veeres muusikaakadeemia ette kollases furgoonis reede pärastlõunal. Üle 7000 raamatu ja ligi tuhat heliplaati, mis on saksaliku täpsusega sorteeritud ning pakitud 258 kasti, astusid kogenud transportijate käevangus oma uue ajutise kodu poole muusikaakadeemia keldris, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Muusikaakadeemia raamatukogu juhataja Iivi Rauna sõnul saab õppeasutus annetusi suhteliselt sageli, aga nii suurt annetust ta ei mäletagi.

Herzi lese, muusikateadlase Kristel Pappeli sõnul oli tema abikaasa Richard Wagneri loomingu suur austaja ning see avaldub ka kollektsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles