Jänes peab kujutava kunsti kärbet paratamatuks

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes.
Kultuuriminister Laine Jänes. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kultuuriminister Laine Jänes ütles oma vastuses Eesti Kunstnike Liidu avalikule kirjale, et ministeerium oli sunnitud ressursse kokku tõmbama kõikides valdkondades.

«Kas Laine Jänes soovib kultuurilukku minna Eesti kunsti surmakutsarina?» küsis Eesti Kunstnike Liit oma avalikus pöördumises, viidates suurele kärpele kujutava kunsti valdkonnas.

Kultuuriministeeriumi kaunite kunstide asekantsler Piret Lindpere ütles pressiesindaja vahendusel, et valdkonnasisesed jaotused tehti lähtuvalt eelarve võimalustest. Lindpere lisas, et konkreetselt kunsti aastaeelarve vähenes võrdväärselt teiste kaunite kunstide valdkondadega.

«Kui etteantud eelarve piirsumma raames sai selgeks, et kunstivaldkonna toetamist ei ole võimalik jätkata samas mahus, siis ilmselgelt ei saanud jätta riigipoolse toetuseta näiteks 1934. aastast tegutsevat Tallinna Kunstihoonet või loobuda Eesti esindamisest Veneetsia kunstibiennaalil», selgitas Lindpere.

Kultuuriministeeriumil on 2009. aastal vaba raha, mida saab eraldada erinevateks toetusteks kultuuri valdkonnas, 337 miljonit krooni vähem kui sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles