Georg Trakli luule uustõlgete kogumiku esitlus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Trakl.
Georg Trakl. Foto: Erakogu

Kolmapäeval, 22. novembril kell 18 toimub Tartus Tampere Maja keldrisaalis austria luuletaja Georg Trakli (1887–1914) luule uustõlkeid sisaldava raamatu «Sinine silmapik» esitlus. Tõlkija Lauri Sommeriga vestlevad Kaspar Jassa ja Peeter Oja. 

Austria ekspressionismi klassik, apteeker, narkomaan ja selgeltnägija Georg Trakl elas oma lühikese elu vana ja uue Euroopa piiril. Tema kirjutatus peegelduvad ühiskonna ja indiviidi allakäik, isiklik usuilm, lapsepõlvemälestused, õe kuju, aastaaegade suursugusus ning maastikes ilmnev saladus. Ta oli vana hing, kelle sisekaemusliku luule tõlkimine ja nautimine jätkub ka sada aastat pärast ta lahkumist.

Lauri Sommer on kirjanik, kirjandusteadlane ja muusik. Tal on magistrikraad kirjanduses ning ta tegutseb mitmes ansamblis. 2014. aastal pälvis Lauri Sommer Juhan Liivi luuleauhinna ning 2004. aastal Eesti Kultuurkapitali sihtpreemia.

Loe lähemalt: https://www.facebook.com/events/286748635151556/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles