Kirjastus Tänapäev kuulutas välja uue romaanivõistluse

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Aina romaan «Pimeduses kulgeb tee» (kirjastus Tänapäev).
Aleksander Aina romaan «Pimeduses kulgeb tee» (kirjastus Tänapäev). Foto: Repro

Kirjastus Tänapäev kuulutas välja uue romaanivõistluse, mille võistlustöid oodatakse järgmise aasta 1. septembrini. Käesolev konkurss on seitsmes Tänapäeva korraldatud romaanivõistlus. Esimene Tänapäeva romaanivõistlus toimus 2008. aastal ning senistele konkurssidele esitatud umbes 300 käsikirjast on raamatuna ilmunud üle neljakümne. Konkursi varasemate võitjate hulka kuuluvad näiteks Avo Kull, Kaur Riismaa ning viimati Madli Lippur, kelle debüütromaan «June/Julien» pälvis äsja Betti Alveri preemia.

Võistlusel osalev romaan peab olema kirjutatud eesti keeles ning pikkusega minimaalselt kuus autoripoognat (ehk 240 000 tähemärki koos vahedega ehk 133 masinakirjalehekülge). Kõik käsikirjad võistlevad ühisel alusel, s.t. teemade kaupa käsikirju ei klassifitseerita. Iga võistlusele toodud käsikirja (paberil, kahes eksemplaris) juures peab olema märgusõna ja kinnine ümbrik koos autori nime ja kontaktandmetega. Ümbrikule tuleb kirjutada vabalt valitud märgusõna.

Käsikirjad on soovitatav esitada ühele poole trükitult. Kui on trükitud kahele poole, peaksid käsikirjad olema köidetud ja leheküljed nummerdatud, aga soovitame vältida nn diplomitöö-tüüpi köidet. Käsikirju ei tagastata ega retsenseerita.

Žürii on 4–7 liikmeline, selle koostab võistluse korraldaja. Võitjad kuulutatakse välja 2018. aasta lõpus või 2019. aasta alguses. Planeeritud auhinnafond on 9000 eurot. Žürii annab välja kolm põhiauhinda. Võitnud tööde kirjastamisõigus kuulub kirjastusele Tänapäev.

Kirjastus palub käsikirjad saata või tuua aadressile:

Kirjastus Tänapäev

Pärnu mnt. 20

Tallinn 10141

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles