Kuulutati välja järjekordne Panso preemia

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Teatriliidu esimees Ain Lutsepp annab Priit Põldmale üle Voldemar Panso preemia
Eesti Teatriliidu esimees Ain Lutsepp annab Priit Põldmale üle Voldemar Panso preemia Foto: lavakas.ee

Draamateatris anti neljapäeval pärast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikooli 28. lennu etendust «Õpetatud naised» üle Voldemar Panso nimeline preemia, mille pälvis dramaturgi õppesuuna üliõpilane Priit Põldma.

«Õpetatud naised» lavastas Lembit Peterson, 28. lennu kursuse juhendajad on Anne Türnpu ja Mart Koldits.

Laureaat lavastuses kaasa ei tee, kuid näitlejana laval võib teda näha Von Krahli teatri lavastustes «Impeerium» ja «Kogudus», samuti Eesti Draamateatri lavastuses «Ivanov».

Dramaturgi õppesuuna üliõpilasena on Põldma teinud dramatiseeringuid mitmele Eesti teatrile («Võlur Oz» Ugalas, «Pollyanna» Nukus), kuid tema näitekirjanduslik looming ulatub tagasi juba varasesse noorusesse.

Panso preemiat antakse välja alates 1978. aastast lavastaja, näitleja, koolijuhataja, õpetaja ja kirjamehe Voldemar Panso (30. XI 1920 – 27. XII 1977) sünnipäeval, 30. novembril. Preemia on mõeldud andekate teatritudengite esiletõstmiseks ja seda rahastab Eesti Kultuurkapital. Varasemad laureaadid on Ain Lutsepp, Elmo Nüganen, Katariina Unt, Taavi Teplenkov, Marta Laan, Mari-Liis Lill jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles