Hard Rock Laager võõrustab death metal'i legendi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hard Rock Laager 2018
Hard Rock Laager 2018 Foto: promo

Tänavu juba 17. korda toimuv Hard Rock Laager kuulutas välja järjekordsed kolm esinejat, kelle hulgas pälvib enim tähelepanu legendaarsest USA ansamblist Morbid Angel tuntud vokalisti ja bassimehe David Vincenti uus, peamiselt Morbid Angeli esimese nelja albumi materjali esitamisele keskendunud grupp I Am Morbid.

I Am Morbid tuleb Vana-Vigalasse koosseisuga, kuhu kuuluvad lisaks Vincentile veel Morbid Angeli ridadest tuntud trummar Tim Yeung, Bill Hudson (Trans Siberian Orchestra) ja Ira Black (Metal Church).

Morbid Angel «Rapture» (1993):

Siin on kuulamiseks mullu tehtud intervjuu David Vincentiga, milles ta räägib oma uuest ansamblist ning death metal'ist laiemalt:

Lisaks juba varem väljahõigatud kahele peaesinejale, kelleks on Lacuna Coil (Itaalia) ja Parkway Drive (Austraalia), esitles festival tänavuste esinejatena ka ansambleid Dying Gorgeous Lies (Saksamaa) ja Saille (Belgia).

Dying Gorgeous Lies on naisvokaaliga värske thrash'i-viisik Saksamaalt. 2013. aastal maineka Massacre Recordsiga lepingu sõlminud DGL on oma loomingut levitanud arvukatel tuuridel, olles soojendajaks nii Euroopas kui ka Põhja-Ameerikas sellistele kuulsustele, nagu Testament, Sepultura, Overkill, Arch Enemy; Tallinnas võis neid näha koos Suicidal Angelsiga.

Saille on sümfooniline black metal ansambel Belgiast. 2009. aastal moodustatud Saille alustas sündimängija Dries Gaerdeleni sooloprojektina ning on originaalliikme lahkumisele vaatamata jäänud tänaseni truuks sümfoonilistele meloodiatele ja looehitusele. Kontrastiks armutule blastbeat'ile kasutab Saille loomingus palju klassikalisi keel- ja puhkpille; kohati ka meloodilisi vokaalipartiisid. Eestisse saabub Belgia viisik esmakordselt.

Hard Rock Laager on toimunud Vana-Vigala looduskaunis jõekäärus järjepanu juba 16 aastat. Eesti raskema muusika sõprade suve suursündmus toob publikuni traditsiooniliselt kahel päeval ja kahel laval kokku 22 artisti, neist paljud välisriikidest.

Ürituse koduleht: http://www.hardrocklaager.ee

Üritus FB's: https://www.facebook.com/events/177061902871684/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles