Ojuland: iga inimene on Eesti jaoks tähtis

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Raigo Pajula

Riigikogu esimene aseesimees Kristiina Ojuland avas täna Jõhvi Kontserdimajas toimunud Ida-Virumaa rahvuskultuuride festivali lõppkontserti, mis oli pühendatud Eesti Vabariigi 90. aastapäevale ning Euroopa 2008 kultuuridevahelise dialoogi aastale.


Üritus on Eesti Vabariigi juubeliaasta rahvusvähemustele pühendatud kuu üheks lõppakordiks, teatas Reformierakond.

Kristiina Ojuland, kes ka ise on pärit Ida-Virumaalt Kohtla-Järvelt, avaldas heameelt, et tema poolt aasta alguses tehtud üleskutse rahvusvähemustele, osa võtta Eesti Vabariigi 90. juubeliaasta tähistamisest, on leidnud nii sooja vastukaja.

«Eesti riik on kõigi Eestis elavate inimeste jaoks. Eesti on aastasadu olnud koduks erinevate rahvuste esindajatele. Juubeliaastal võime rõõmustada, et Eestis toimuvad lõimumisprotsessid on ühed maailma kiiremad ja intensiivsemad,» rääkis Ojuland.

«Kiiresti kasvab eesti keele oskuse tase rahvusvähemuste seas, iga aastaga väheneb määratlemata kodakondsusega isikute arv. Inimesed kelle emakeel ei ole eesti keel on esindatud nüüd ühiskonnaelu kõikides sfäärides. Meil on põhjust tunda uhkust meie noorte üle, kellele keelebarjäär pole takistuseks eneserealiseerimiseks, edukaks karjääriks. Palju tuleb siiski veel ära teha nii riigil kui ka rahvusvähemustel enestel,» märkis Ojuland.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles