Raadioteatris algab laupäeval uus sari «Luule Eestile»

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kareva
Doris Kareva Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Vabariigi sajanda ja Raadioteatri üheksakümnenda sünnipäeva aastal kõlab rahvusringhäälingu raadioprogrammides alates sellest laupäevast «Luule Eestile».

Raadioteater koostöös Eesti Kirjanike Liiduga tähistab Eesti Vabariigi juubeliaastat luulelugemisega läbi alanud aasta. Jäädvustatud on eesti autorite luulet, millest tekib omanäoline ajapilt. Oma luulet esitavad 52 luuletajat eri põlvkondadest: Mats Traat, Kaur Riismaa, Leelo Tungal, Silvia Urgas, Paul-Eerik Rummo, Jüri Kolk, Viiu Härm, Maarja Kangro, Peep Ilmet, Mathura jpt.

Iga autor on valinud esitamiseks kaks luuletust. Kuuleme tuttavaid luuletusi, aga ka täiesti uusi. Tänu sellele saab seos Eesti sünnipäevaga otsesem või kaudsem, olevikulisem või igavikulisem. 6. jaanuaril alustab sarja Doris Kareva oma klassikakaaluga luuletusega «Pühitsus».

Luule kõlab Vikerraadios nädalavahetuste hommikuprogrammis, Klassikaraadios alates veebruarist saates «Amadeus +» ja Raadio 2s pühapäeva hilisõhtuti Sven Maibaumi saates «Sinu saade». Järelkuulata saab ERRi programmi kodulehtedel ning kultuuriportaalis.

Saate toimetaja on Pille-Riin Purje, helirežissöör ja muusikaline kujundaja Külliki Valdma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles