Roomas toimub seminar eesti kunstist ja kirjandusest

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Underi ja Tuglase kirjanduskeskus, Tallinn, 18.01.2017.
Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse direktor, kirjanik ja kirjandusteadlane Jaan Undusk keskuse muuseumiosakonnas Nõmmel.
Underi ja Tuglase kirjanduskeskus, Tallinn, 18.01.2017. Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse direktor, kirjanik ja kirjandusteadlane Jaan Undusk keskuse muuseumiosakonnas Nõmmel. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Neljapäeval, 11. jaanuaril toimub Eesti Kunstimuuseumi korraldusel Roomas mainekas Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporaneas seoses seal avatud Konrad Mägi suurnäitusega seminar, mille teemaks on 20. sajandi alguse eesti kunst ja kirjandus. Meie tollase kultuurisituatsiooni üle arutlevad oma ettekannetes kunsti- ja kirjandusteadlased Tiina Abel, Jaan Undusk, Aare Pilv, Daniele Monticelli ja Giovanna Coltelli.

Eelmise aasta oktoobris avati Roomas Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporaneas Eesti Vabariik 100 ja Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise tähistamiseks suurejooneline näitus Konrad Mägi loomingust. Näitus tutvustab Konrad Mäge eeskätt kui maastikumaalijat, kes tajus loodust metafüüsilise ning sakraalse ruumina.

Näitusega kaasnevad itaalia- ja ingliskeelne kataloog, eesti, itaalia ja inglise keeles ilmunud Konrad Mägi elulugu ning värviraamat lastele. Eksponeeritavad teosed pärinevad Eesti Kunstimuuseumi ja Tartu Kunstimuuseumi kogudest ning erakollektsioonidest.

Näitus on olnud väga populaarne ning tekitanud laiemat huvi möödunud sajandi alguse eesti kultuuri vastu. See huvi oli põhjuseks ka seminari korraldamisele.

Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea on üks olulisemaid Rooma muuseume, mis on keskendunud 20. sajandi modernismile. Näitus selles muuseumis on tähtsaks sammuks eesti kunsti tutvustamisel Euroopa kultuuriruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles