80 000 eurot ootab taotlejaid

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: SCANPIX

24. jaanuaril avas Integratsiooni Sihtasutus projektikonkursi kultuuri- ja sporditegevuste toetamiseks. Konkursile oodatakse projekte, mis haaraks kaasa eri kultuuri- ja keeletaustaga inimesi Eestis ning oleks pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale. Konkursi eelarve on 80 000 eurot, ühele projektile antav toetus on kuni 10 000 eurot.

Integratsiooni Sihtasutuse keelelise ja kultuurilise kümbluse valdkonnajuhi Jana Tondi sõnul sport ja kultuur soodustavad eri emakeelega inimeste lõimumist. «Sporti tehes ja kultuuriüritusi nautides hakkavad eri rahvusest inimesed märksa loomulikumalt omavahel suhtlema kui nad teeksid seda muudes olukordades. Ka on edukad spordi- ja kultuurikollektiivid tänapäeval järjest mitmekultuurilisemad, mõelge kas või profijalgpallimeeskondadele,»  märkis Tondi.

Tondi sõnul eelistatakse toetuse andmisel suurema ühiskondliku mõjuga projekte, mis pööravad tähelepanu Ida-Virumaale ning Harjumaa piirkondadele, kus elab palju vene keelt peamise suhtluskeelena kasutavaid inimesi. Soositud on aga ka ettevõtmised, mis aitavad muuta ühiskonda sallivamaks ja avatumaks, pannes rõhku suuremale koostööle Eesti eri rahvusrühmade vahel.  

Taotluste esitamise tähtaeg on 26. veebruar 2018 ning projektid tuleb ellu viia aprillist novembrini. Taotlejatele korraldatakse 13. veebruaril kell 14 Tallinnas Integratsiooni Sihtasutuses teabepäev.

Eelmisel aastal toetati näiteks Narva Energiajooksu, Eesti Jalgpalli Liidu projekti «Jalgpall ühendab!», MTÜ Ethical Links projekti «Üheskoos spordis: uus-sisserändajate ja eestlaste ühisüritused», MTÜ Rajamuusika projekti «Festival IDeeJazz’17 @ Narva», ÕM Festivali OÜ projekti «Mägede Hääl», Nutigeen OÜ projekti «Robootika perepäev «Laps robootikaõpetaja rollis»» ja hulk teisi – ühtekokku 15 projekti.

Konkurssi rahastab kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles