Reedel toimuval Kumu ÖÖ-l esineb kodupublikule Maria Minerva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Minerva
Maria Minerva Foto: Erakogu

Sel reedel, 20. mail toimuval kunsti- ja muusikafestivalil Kumu ÖÖ astuvad üles 5 omanäolist Eesti esinejat, kellel kõigil varuks uudiseid ja uut muusikat.

Oma ainsa kontserdi sel kevad-suvel annab kodupublikule Maria Minerva, kellelt on peagi oodata USA kultusleibeli Not Not Fun raames ka täispikka albumit.

Ühe mehe luuperikontserdiga tiibklaveril, süntesaatoril, trummidel, elektroonikal, klarnetil, flöödil ja vokaalil astub üles Multiphonic Rodent ehk multiinstrumentalist Erkki Hõbe.

Tantsulist poppi viljelev koosseis Laulan Sinule esitleb Kumu ÖÖ-l oma värsket plaati «Debüüt» ning Imandra Lake kannab ette oma sel aastal ilmunud ning kriitikute-fännide poolt kõrgelt hinnatud albumi «Seesamseesam» materjali.

Psühhedeelset shoegaze-muusikat viljelev Väljasõit Rohelisse jõuab Kumu Ööle peale oma esimest välisesinemist St. Peterburgis festivalil SKIF, kus bänd jagas lava nii äsja Eestis esinenud Swansi kui Kumu Öö-le saabuva elektroonikageeniusega Mujuice.

Lisaks Eesti esinejatele astuvad Kumu ÖÖ-l üles hinnatud Saksa techno-rock'i duo Mouse on Mars, Londoni shoegaze punt Seefeel, Andrew Hungmüraelektroonika duost Fuck Buttons, underground-tantsumuusika looja Illum Sphere Manchesterist, Euroopas tuntust koguv eksperimentaalse elektroonika artist Mujuice Venemaalt, kauneid helimaastikke vormiv Marsen Jules, Rootsi indie-punk-jazz artist Thus:Owls ning psühhedeelset popmuusikat viljelev Soome ansambel Eleanoora Rosenholm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles