Õpime lauakultuuri ajalugu

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt pärineb 1932. aastal ilmunud raamatust „Moodsa elu leksikon“ (toimetanud Rasmus Kangro-Pool, Henno Rahamägi).
Pilt pärineb 1932. aastal ilmunud raamatust „Moodsa elu leksikon“ (toimetanud Rasmus Kangro-Pool, Henno Rahamägi). Foto: Repro

Eesti Ajaloomuuseumi järgmine õpituba sarjas «Asja armastajad» teemal «Kaetud lauad. Lauakommetest ja kodukultuurist 20. sajandi I poolel» toimub 17. veebruaril.

Äsja taasavatud Maarjamäe lossis (Pirita tee 56) toimuva õpitoa viib läbi Anu Kannike (Eesti Rahva Muuseum).

Toidu- ja kodukultuuri uurija Anu Kannike räägib õpitoas lähemalt sellest, kuidas võeti vastu uusi suundi 19. ja 20. sajandi vahetusel Eesti kodudes. Just siis kujunes Eestis välja moodne kodukultuur.

Õige eestlane pidi oskama elada teadlikult ja tervislikult, sest sellest sõltus ka rahvuse ja riigi elujõud. Millised olid eestiaegsed arusaamad korralikust kodust, täisväärtuslikust toidust ja viisakast käitumisest? Kuidas pidi hea perenaine lauda katma ja seltskondlikke koosviibimisi korraldama? Kuidas uusi teadmisi jagati ja kuivõrd neid ka omaks võeti? 

Osalemine eelregistreerimisel SIIN! Kohtade arv on piiratud. Osalustasu kolm eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles