Homme esitletakse Hanneleele Kaldmaa debüütluulekogu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Hanneleele Kaldmaa.
Hanneleele Kaldmaa. Foto: Erakogu

Reedel, 9. veebruaril esitletakse Tallinnas raamatupoes Puänt Hanneleele Kaldmaa debüütluulekogu «Oliver». Tekste esitab autor, muusikalised vahepalad on raamatu kujundajalt Lilli-Krõõt Repnault. Üritus algab kell 18.

Hanneleele Kaldmaa «Oliver» on viimaste aastate oodatumaid luuledebüüte. Kaasahaaravas teoses seiklevad müütiline Oliver O'Flame – kangelane, tuletooja ja luuletaja – ning tema väljavalitu Tuvi, kelle lennukas teekond kulgeb maid ja meresid, tegelikke ja kirjanduslikke paiku pidi.

See on luulekogu, mis on ühtaegu nii žanrieksperiment, müütiline seiklus- ja armastuslugu kui ka sissevaade noore inimese raskustesse kohtumisel suure pulbitseva maailmaga. «Oliver» ammutab motiive antiikkirjandusest, kangelaseepostest ja eesti pärimuskultuurist, kuid on ometi äravahetamatult omanäoline nagu Oliver Tuli isegi.

Hanneleele Kaldmaa on varem pälvinud kirjandusajakirja Värske Rõhk luule aastapreemia ja kirjandusauhinna Esimene samm. «Oliveri» toimetas Maarja Pärtna, kujundas Lilli-Krõõt Repnau, korrektuuri luges Lydia Raadik. Teose andis välja kirjastus Elusamus.

«Oliver»
«Oliver» Foto: Raamat
Tagasi üles