Rein Oja jätkab Eesti Draamateatri juhina

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draamateatri juht Rein Oja
Draamateatri juht Rein Oja Foto: ERR

SA Eesti Draamateater nõukogu valis täna Draamateatri teatrijuhiks ehk SA Eesti Draamateater juhatuse liikmeks tagasi Rein Oja, otsus oli ühehäälne. Juhatuse liikme valimisel osalesid nõukogu nõustavate valimiskomisjoni liikmetena ka teatri loominguliste töötajate esindaja ja Teatriliidu esindaja. Rein Oja uus ametiaeg algab 21.09.2018 ning kestab kolm aastat. Eesti Draamateatrit juhib Rein Oja 2006. aastast.

«Rein Oja on tõestanud end väga hea, võimeka ning oma kollektiivist hooliva teatrijuhina. Rein Oja on teinud väga head tööd ning saab seda jätkata ka järgneva kolme aasta vältel,» ütles SA Eesti Draamateater nõukogu esimees Paavo Nõgene.

Rein Oja on sündinud 1956. aastal Tallinnas. Ta on lõpetanud lavakunstikateedri VIII lennu 1978. aastal. Töötanud Tallinna Noorsooteatris/Linnateatris näitlejana 1978–1997, tegutsenud vabakutselise näitleja, lavastaja ja lavavõitluse õpetajana, olnud Eesti Näitlejate Liidu ja Eesti Teatriliidu esimees, 2013. aastast on ta SA Eesti Filmi Instituut nõukogu liige, 2015. aastast EMTA kuratooriumi liige. Näitlejana on Rein Oja pälvinud mitmeid preemiaid, sealhulgas Eesti teatri aastaauhinna meespeaosatäitjale 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles