Klassiku sõber 2018 on Juhani Salokannel

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tammsaare ja Vilde Sõprade Selts andis täna Tallinna Kirjanduskeskuse Tammsaare muuseumis välja kolmanda Klassiku sõbra tiitli.

«Tiitliga pärjatakse inimest, kel on auhinna kätteandmisele eelnenud kalendriaasta jooksul ilmunud publikatsioon või mis tahes muu kultuuriteo autorile või autorite kollektiivile, kes on oma tegevusega edendanud eesti kirjandusklassika tundmist ja populariseerimist,» lausus seltsi juhatuse esimees Rein Veidemann. 

Klassiku sõber 2018 on Juhani Salokannel, kirjanik, estofiil ning «Tõe ja õiguse» viie osa soome keelde tõlkija. Eelmisel aastal nägi Soomes ilmavalgust Juhani Salokanneli kirjutatud monograafia Tammsaarest. Tema teos «Noore Eesti südametunnistus» («Nuoren Viron omatunto») ilmub sel aastal Piret Saluri tõlkes ka eesti keeles. 

Auhinnaks on Eesti kunstiklassiku graafiline leht ja seltsi tänukiri.

Varem on Klassiku sõbra tiitli saanud kirjandusteadlane Rutt Hinrikus (2016) ning kirjanik ja lavastaja Heidi Sarapuu (2017).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles