Tallinnas esineb esimest korda balletimaailma täht Polina Semionova

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polina Semionova.
Polina Semionova. Foto: /imago/Scherf

Tallinna rahvusvahelise balletikonkursi lõpugala raames astub 26. märtsil üles maailma kuulus balletitäht Polina Semionova – noorim juhtiv solist Berliini Riikliku Balleti ajaloos ja Ameerika Balletiteatri esitantsija. See on tema esimene esinemine Tallinnas.

Oma karjääri jooksul on Semionova vallutanud mitmeid maailma nimekaid teatrilavasid. «Polina Semionova lõpetas Moskva Suure Teatri riikliku koreograafia akadeemia ja kutsuti 2002. aastal pärast lõpetamist Berliini Riikliku Balleti solistiks. Niivõrd kõrgetasemeline etendus on kindlasti galakontserdi kulminatsioon,» räägib žürii esinaine, Tallinna balletikooli direktor Kaie Kõrb. Tema sõnul näitab sellise nimeka tähe nagu seda on Polina Semionova osalus Tallinna rahvusvahelise balletikonkursi kõrget taset.

Aastatel 2012 kuni 2016 oli Semionova Ameerika Balletieatri esitantsija ja vaatamata sellele jõudis ta olla ka külalistantsija Peterburi Maria Teatris, La Scalas (Milano), Suures Teatris (Moskva), Inglismaa Rahvuslikus Balletis, Baieri Riiklikus Balletis (München), Viini Riiklikus Balletis ja teistes. Samuti astus ta üles 2012. aastal valminud Brian De Palma filmis «Passion» ning oli aastatel 2013–2015 Uniqlo brändi nägu.

Konkurssi pidulik kontsertgala toimub 26. märtsil kell 19 Rahvusooperis Estonia, kus astuvad üles konkurssi laureaadid ja külalisesinejad. 22. –25. märtsil toimub kokku kolm tantsijate vooru ja üks koreograafide voor Salme Kultuurikeskuses iga päev algusega kell 11. Kõik voorud on soovijatele vaatamiseks tasuta ja galaõhtu piletid saab soetada Piletilevist. Galakontserdil etendab Polina koos oma venna Dmitri Semionoviga koreograafi Nacho Duato loomingut.

Tallinna rahvusvaheline balletikonkurss toimub kord kahe aasta jooksul alates 2014. aastast. Eelmisest konkursist võtsid osa 67 tantsijat. Konkurssi korraldab MTÜ DX ART ja Tallinna Balletikool. Konkurssi toetavad Tallinna Kultuuriamet ja Kultuuriministeerium.

 Konkurssi rahaline fond koosneb 12 500 eurost, mis jaotakse täiskasvanute osalejate grupis. Samuti on konkurssi võitjatel võimalus minna praktikale Tallinna Balletikooli, Eesti Rahvuslikku Balletti, Žürichi Tantsuakadeemiasse ja Rheini Balleti. Ning ühel konkurssi võitjal avaneb võimalus võtta osa Rahvusvahelises Youth America Grand Prix balletikonkurssi finaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles