Tammsaare jõudis oma juubeliaastal Siberi teatrisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Varjundite» meespeategelast, südamehaiget herra Thomanderi, kes on väga Tammsaare enda sarnane kuju, mängib lavastuses Vladimir Kadolo. Naispeategelast, kelle prototüübiks peetakse Miina Härma surmavalt haiget õetütart Sonjat, mängib väga minimalistliku kujundusega lavastuses Anna Ponibrašina.
«Varjundite» meespeategelast, südamehaiget herra Thomanderi, kes on väga Tammsaare enda sarnane kuju, mängib lavastuses Vladimir Kadolo. Naispeategelast, kelle prototüübiks peetakse Miina Härma surmavalt haiget õetütart Sonjat, mängib väga minimalistliku kujundusega lavastuses Anna Ponibrašina. Foto: Minussinski linna teater

Anton Hansen Tammsaare sai 140 aasta juubeliks veel ühe kingituse – Siberis asuv Minussinski linna teater pani esimest korda maailmas lavale tema jutustuse «Varjundid». Laval kõlab isegi eesti keel!

«Armastuslugu on aktuaalne igal ajal, igal maal, iga rahvuse jaoks. Armastus on igavene teema,» põhjendas Postimehele «Varjundite» lavastaja, Minussinski teatri kunstiline juht Aleksei Pesegov, miks ta tahtis lavastada Tammsaart. Kuidas lavasaja sai selle tekstiga tuttavaks ning miks Eestis pole «Varjundeid» kunagu lavastatud, neile küsimustele saab vastuse Jaanus Piirsalu artiklist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles