Tuleb kevadine disainiturg

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainiturg
Disainiturg Foto: Aron Urb

8. aprillil toimub Kultuurikatlas Eesti Disainikeskuse korraldatav Disainiturg, mis toob kokku üle saja disaineri Eestist, Lätist ja Leedust.

Juba kaheksandat korda toimuvalt Disainiturult leiab suure valiku tekstiili-, keraamika-, ehte-, aksessuaaride, laste- ja sisustusdisaini brände. Mitmed disainerid tutvustavad turul ka värskelt valminud uusi kevadkollektsioone.

«Disainiturg on aasta aastalt populaarsust võitnud ja turul osaleda soovijate arv aina kasvab. Sel aastal esitas oma osalussoovi 250 disainerit, kellest lõplikku valikusse pääses 110 disainerit. Valiku tegemine turule pürgivate brändide vahel on raske ja vastutusrikas protsess, kindlasti jääb häid tegijaid ka lihtsalt ruumipuudusel välja. Aga vähemalt võime kindlalt väita, et turul saab näha disainibrändide paremikku,» rääkis Disainituru projektijuht Kaire Rannik.

«Sel aastal saab oma lemmikuid avastada näiteks kodumaiste valgustite tootjate seast. Turul näeb ka keraamikat ja vaipu, tuntud headuses nahadisaini, tasemel ehtekunsti ning loomulikult on põnevaid uusi tulijaid ka rõivadisainis. Eesti disain on jõudsalt arenemas, seda näitab suur huvi ja aasta-aastalt tõusev brändide kvaliteet,» lisas Rannik.

Lisaks disainile leiab kohapealt ka head muusikat ning kodumaist põnevat toitu ja käsitöökohvi. Disainiturg toimub 8. aprillil kell 11.00-19.00 Kultuurikatlas. Turgu korraldab Eesti Disainikeskus koos Tallinn Music Weekiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles