Andrus Vaarik ja Andres Mähar ühes lavastuses

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Vaarik.
Andrus Vaarik. Foto: Peeter Langovits/Postimees

EMTA lavakunstikooli viimasel kursusel õppiv Johan Elm toob Köismäe tornis lavale David Harroweri näidendil põhineva lavastuse «Noad kanade seas», kus mängivad Andrus Vaarik Tallinna Linnateatrist, Andres Mähar Vanemuisest ja Ilo-Ann Saarepera EMTA lavakunstikoolist.

12. aprillil esietenduv «Noad kanade sees» on ürg-instinktidel, religioonil ja ihal põhinev poeetiline lugu nimetust noorest naisest, kes selleks, et maailma kohta rohkem teada saada, hakkab end ümbritsevaid asju nimetama. Sest selge veega lomp ei ole ju enam lomp. Või mis on külm maapind kivi all? Hääl, mis tuleb naise suust, kui keegi teda ei kuule?

See on maailma loomine läbi selle kirjeldamise. Enda pimedusest välja raiumine. See on pea seksuaalne kirg sõnade järele. See on midagi arusaamatut, aga ikkagi vajalikku. See on lugu emantsipatsioonist ja maailmapildi avardumisest nii kaugele, kuni nähtavale tulevad valed. Ja siis sealt edasi, kuni surm tuleb ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles