Suri kaasaegse araabia ulmekirjanduse looja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse ulmekirjanik Ahmed Khaled Tawfik
Egiptuse ulmekirjanik Ahmed Khaled Tawfik Foto: Whatsup Egypt

Suri mõjukas egiptuse romaanikirjanik Ahmed Khaled Tawfik, keda peetakse esimeseks kaasaegseks araabia ulme- ja õudusromaanide autoriks.

Tawfik suri esmaspäeval 55 aasta vanuselt ning surmateatele on järgnenud kaastundeavaldused kogu maailmast.

«Egiptuse ja Araabia kultuur on kaotanud suure romaanikirjaniku, kes rikastas Egiptuse ja Araabiamaailma kultuuri,» ütles Egiptuse kultuuriminister Inas Abdel-Dayem. «Ta oli üks meie tuntumaid õudus- ja noortejuttude kirjanikke...ja teda tunti nauditava ja kaasahaarava stiili poolest.»

Tawfiki tuntumad teosed on «Utopia», «Fantasia» ja sari «The Supernatural», mille peategelane Refaat Ismael on nagu autor isegi arst.

USA saatkond Egiptuses avaldas teisipäeval kaastunnet «Egiptuse ühe tuntuima ja mõjukama kirjaniku perekonnale ja sõpradele».

Tawfik sündis Niiluse deltas asuvas Tanta linnas 1962. aasta 10. juunil. Ta lõpetas meditsiinikooli 1985. ning sai doktorikraadi 1997. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles