Apollo Kino piletimüük ületas Eestis esmakordselt miljoni euro piiri

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused»
«Klassikokkutulek 2: Pulmad ja matused» Foto: Kaader flmist

Eesti suurim kinokett Apollo Kino tegi veebruaris ja märtsis kõigi aegade piletimüügitulu rekordi, ületades kahel järjestikkusel kuul Eestis esmakordselt miljoni euro piiri.

Apollo Kino tegevjuhi Rauno Stüffi kinnitusel on esmakordselt piletituluga maagilise miljoni euro piiri ületanud kinoketi käes täna täpselt 50 protsenti kogu Eesti kinoturust.

Stüff sõnas, et uued kinod ja praegune tugev filmivalik on aidanud tõsta kinokülastajate arvu Apollo Kinos enam kui 170 000 inimeseni märtsikuus, kui eelmise aasta parimal kuul käis Apollo Kinodes napilt üle 160 000 külastaja. «Eelmise aastaga võrreldes on kinopiletite müüki oluliselt panustamas nii mullu edukalt käivitunud Saaremaa Apollo kino kui aasta tagasi Tartu Lõunakeskuses avatud tipptasemel kinokeskus,» selgitas Stüff. «Oleme Apollo Kinoga viinud maailmatasemel kinoelamuse lähemale suuremale osale eestimaalastest ja see on aidanud kasvatada nii Apollo turuosa kui kinoturgu tervikuna.»

Erakordse hulga filmisõpru on viimasel kahel kuul toonud kinodesse kodumaine «Klassikokkutulek 2», mis püsis vaadatavuse edetabelite tipus koguni kuus nädalat ning ainuüksi see menufilm meelitas Stüffi kinnitusel Apollo Kinodesse üle 70 000 inimest. Lisaks linastus veebruaris veel ülipopulaarne «Viiskümmend vabastatud varjundit» ja endiselt kogus tublisti vaatajaid «Pilvede All. Neljas õde» ning animatsioon «Coco». Märtsikuus osutusid menukateks filmideks ka «Peeter Pikk-kõrv» ning «Seltsimees Laps».

2014. aastal esimese kino avanud Apollo Kino on tänaseks kuue kinokeskuse ja 27 saaliga Eesti suurim kinooperaator, tegutsedes Tartus, Pärnu, Narvas, Saaremaal ning Tallinnas Solarise ja Mustamäe keskustes. 2019. aastal on kavas laieneda ka Tallinnas Ülemiste keskusesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles