90ndate elu jõuab teatrilavale

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrijuhid Peeter Raudsepp (vasakul) ja Velvo Väli.
Teatrijuhid Peeter Raudsepp (vasakul) ja Velvo Väli. Foto: Kristo Kruusman

Reedel esietendub Rakvere Teatris lavastus «Puudutada kuud».  Tegemist on Rakvere Teatri ja Fine5 Tantsuteatri ühisprojekt sarjas «Sajandi lugu», mis on teatrite ühiskingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Lavastub viib vaataja 90ndate alguse Eesti külla, kus ühe pere tütar tahab tantsida, vend ajab linnas äri, isa nutab taga sovhoosi, ema igatseb uut pliiti ja tädi on rahvatantsurühmaga esimese välisreisi ootel. Külla saabub poiss, kes tantsib teisiti, kes on teisiti. Uus aeg toob uued unistused, mille täitumine näib olevat nii lähedal nagu kuu, mis selgel ööl akna taga ärkvelolijaid oma lummusesse püüab. 

Näidendi autorid Urmas Lennuk ja Peeter Raudsepp, lavastaja Peeter Raudsepp, koreograafid Rene Nõmmik ja Tiina Ollesk, kunstnik Lilja Blumenfeld, valguskujundaja Arne Maasi. Osades Helgi Annast, Richard Beljohin, Margus Grosnõi, Jaune Kimmel, Simo Kruusement, Kristo Kruusmann, Märten Matsu, Silja Miks, Madis Mäeorg, Olga Privis, Anneli Rahkema, Helen Reitsnik, Eduard Salmistu, Triinu Sikk, Tarvo Sõmer & Tarmo Tagamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles