Eesti kunsti tulevikutegijad on selgunud

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annabel Janke auhinda kätte saamas.
Annabel Janke auhinda kätte saamas. Foto: NOAR.eu

Juba kolmandat aastat järjest toimus Eesti noorte kunstnike konkurss Tulevikutäht 2018, mille käigus sai publik võimaluse tutvuda noorte loominguga ning öelda sekka oma sõna.

Veebihääletus kogus 853 osalejat ning sellega said otsustatud tänavused võitjad. Konkursi esikoha pälvis maalikunsti tudeng Annabel Janke oma teosega «Õuna kukkumine».  

Teisele kohale platseerus Dagne Aaremäe maaliga «Sisemine ilu». Kolmas koht läks jagamisele kolme noore kunstniku vahel: Rebeka Vaino teosega «Deliciousxxx», Margus Kontus teosega «Obsession» ja Karola Lotta Kiisel teosega «...Käsmus».

Võitjad said premeeritud maitsvate ja elamusrohkete auhindadega Tallinn Music Week'ilt, kohvik NOP'ilt, Veg Machine'lt ning kohvik-restoranilt ANNO. Viimases on veel mõni aeg eksponeeritud osa konkursil osalenud töödest.

«Tänavune veebihääletus osutus väga populaarseks, mis võib olla tingitud tudengite tehnilistest valikutest. Konkurss on hea võimalus tutvustada noori autoreid laiemale ringile ning kuna tudengite teoste hinnad on sobilikumad ostjale, siis leidsid juba mõned selleaastased konkursitööd endale uued omanikud,» täpsustab NOAR platvormi üks eestvedajatest Andra Orn.

Konkursi korraldajateks on kunstikeskkond NOAR.eu ja Eesti Kunstiakadeemia koostöös Tallinn Music Week´i kunsti- ja maitsete programmiga. Konkurss esitleb publikule EKA andekaid noori kunstnikke ja nende praeguseid tegemisi. Eesmärgiks on publiku suurem kaasamine kunstiellu, pakkudes võimaluse tutvuda värskete tuultega värvikireval kaasaegse kunsti maastikul.

Konkursil osales 17 noort kunstnikku: Oskar Poll, Katrina Kolk, Anu Lehis, Karl-Erik Talvet, Janne Lias, Margot Õunapuu, Karola Kaugema, Tiiu Lausmaa, Dagne Aaremäe, Karola Lotta Kiisel, Nele Marie Tiidelepp, Miina Peterson, Annabel Janke, Rebeka Vaino, Margus Kontus, Tõnu Kirves, Emilia Furs. Esindatud on 46 teost nende seas maale, graafikat ja joonistusi.

NOAR.EU kunstikeskkond pakub ühtset platvormi Eesti ja Baltikumi kaasaegse kunsti paremikule, koondades enam kui 2000 teost 200 erinevalt kunstnikult lihtne kunstiotsing mõõtude, hinna ja teemade kaupa. Lisaks juhib NOAR erinevaid projekte, mille ühiseks nimetajaks on kunsti ja laiema publiku kohtumine, sh avalikus ruumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles