ERR.ee: Viljandi kesklinna rajatakse loomeinkubaator

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kultuuriakadeemia arhitektuurivõistluse võidutöö «Põlendiku» tegid neli arhitekti, kes asuvad nüüd hoone ehitusprojekti looma.
Pildil arhitektid Indrek Peil, Siiri Valner, Heidi Urb ja Sten-Mark Mändmaa.
Viljandi kultuuriakadeemia arhitektuurivõistluse võidutöö «Põlendiku» tegid neli arhitekti, kes asuvad nüüd hoone ehitusprojekti looma. Pildil arhitektid Indrek Peil, Siiri Valner, Heidi Urb ja Sten-Mark Mändmaa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi kesklinna rajatakse Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia loomeinkubaator ja lavakunstide õppehoone.


Loomeinkubaatori ja lavakunstide õppehoone ideekonkursi võitsid osaühingu Kavakava arhitektid, vahendasid

ERR Uudised

«Kultuuriuudiseid».

Eestis ainulaadne kompleks ehitatakse vana kinomaja asemele. Teise majatiiba, mis rajatakse ettevõtjate rahaga, tulevad kõigile kasutamiseks mõeldud ruumid - õppelava, kinosaal ja suur, avatava seinaga tantsusaal.

«Siin peaks toimetama näitlejad, tantsijad, aga ka butafoorid, valguskujundajad ja kindlasti on siin ka kultuurikorralduse tegevus ja osa rahvusliku käsitöö tegevusest,» rääkis TÜ Viljandi kultuuriakadeemia direktor Anzori Barkalaja.

Kultuuriakadeemia-poolse hooneosa ehitamiseks ja sisustamiseks kulub ligi 140 miljonit krooni ning selle valmimiseks võib kuluda paar-kolm aastat.

Viljandis loodetakse, et täna võitnud arhitektuurne lahendus võimaldab praegu laiali valguvat kesklinna osa selgemalt piiritleda ning sobitada vana ja ajaloolist ning uut ja moodsat linnaruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles