100 Eesti inimese lugu näitusel ja raamatus

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, kell 13.00 toimub Viru Keskuses Kaupo Kikkase raamatu ja fotonäituse «Saja lugu» esitlus. Raamatus on fotograaf jäädvustanud sada Eesti inimest ja nendega seotud paigad. Lisaks Kikkase portreedele on raamatus inimeste mõtted, mille on valinud ja kirja pannud nendega jutustustest Laur Kaunissaare.

Fotograaf Kaupo Kikkase sõnul on olnud lähikohtumised võõraste inimestega midagi väga erilist, mis on tihti kujunenud isiklikumaks, kui kohtumised vanade tuttavatega. «Tahaks ennekõike loota, et see protsess on mind inimesena kuidagi paremaks muutnud. Ma tunnen, et «Saja lugu» on võtnud fookusesse teemad, mis on inimeste vahel ühised ja tänu sellele kõik need erinevused, mida me iga päevaselt kogeme tunduvad vähem olulisemad,» ütles Kaupo Kikkas.

Kaupo Kikkase raamat «Saja lugu».
Kaupo Kikkase raamat «Saja lugu». Foto: Kaupo Kikkas

Viru Keskuses avatav näitus «Saja lugu», kust leiab kõigi raamatus oleva 100 inimese portreed, on avatud kuni 6. maini. Fotoraamatut saab osta kõigist suurematest raamatupoodidest.

«Saja lugu» on 20 – 29 aprill toimuva festivali Jazzkaar 2018 raames Eesti Vabariigi juubeliks valminud žanriülene suurteos, mis kätkeb endas fotoraamatut ja kontsertlavastust. Näitusele ja raamatuesitlusele järgneb kontsertlavastus «Saja lugu», mis toimub 20. aprillil Jazzkaare avasündmusena Noblessneri sadamalinnakus. Kontsertlavastuse muusika autoriks on helilooja Erki Pärnoja. Videolavastuse on loonud Jaak Prints ja Kaupo Kikkas.

Raamat «Saja lugu» valmis tänu headele annetajatele Hooandja keskkonnas. «Saja lugu» peatoetaja on Viru Keskus, partnerid on Noblessneri sadamalinnak, Tikkurila ja Kataja Event. Suurteos «Saja lugu» kuulub Eesti Vabariik 100 muusikaprogrammi.

Kaupo Kikkase raamat «Saja lugu».
Kaupo Kikkase raamat «Saja lugu». Foto: Kaupo Kikkas
Kaupo Kikkase raamat «Saja lugu».
Kaupo Kikkase raamat «Saja lugu». Foto: Kaupo Kikkas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles