Tartus räägitakse homme hüljatud raamatutest (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud.
Raamatud. Foto: Urmas Luik

Tartu Kõrgema Kunstikooli galeriis Noorus toimub neljapäeval, 19. aprillil kell 16.3018.00 Raamatusaatkonna jututund.

Eesti kirjandusel läheb üle aegade hästi, tõdes kultuuriminister Indrek Saar Londoni raamatumessil. Ja raamatuid ilmub Eestis rohkem kui kunagi varem, Kirjastuste Liidu andmetel ilmub alates 2004. aastast Eestis igal aastal ligikaudu 4000 erinevat nimetust. Aga asjal on ka teine pool, hinnatud raamatute kõrval on hulgaliselt kurvema saatusega raamatuid.

«Üks asi, millest eriti ei räägita, on see, kui kiiresti raamatud prügiks muutuvad. Nukrad on need kastitäied hüljatuid rahvaraamatukogude ukse taga. Riiulipind on väike, raamatuid tuleb juurde. Vanad tuleb välja visata, aga need vanad pole tihti kümmet aastatki vanad,» muretseb Tõnu Õnnepalu Postimehe Arteri intervjuus (31.12.2016).

Mõttevahetusel raamatu käekäigust saavad sõna Eesti Hoiuraamatukogu peavarahoidja Kalju Tammaru, nahakunstnik ja kirjutaja Maarja Undusk, Tartu Ülikooli emeriitprofessor Marju Lauristin ning kirjanik ja ajakirjanik Urmas Vadi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles