«Libahunt» on Ungaris

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergey Potapovi lavastus «Libahunt», kus mängivad Martin Kõiv, Ivo Uukkivi, Piret Simson, Mari Lill, Kristo Viiding ja Liisa Pulk, fotolt puudub Kristiina Hortensia Port.
Sergey Potapovi lavastus «Libahunt», kus mängivad Martin Kõiv, Ivo Uukkivi, Piret Simson, Mari Lill, Kristo Viiding ja Liisa Pulk, fotolt puudub Kristiina Hortensia Port. Foto: R.A.A.A.M.

Ungari teatrifestival MITEM tähistab Eesti 100. juubelit R.A.A.A.Mi «Libahundiga».

Viiendat korda toimuva Ungari rahvusvahelise teatrifestivali MITEM programmis on seekord esindatud ka Eesti teater. Festival toimub Budapestis, Ungari Rahvusteatris 16. - 28.aprillini.

Tänavu on viiendat korda toimuva Ungari teatrifestivali MITEM programmis Eesti esmakordselt esindatud ning seda lausa kahe teatri poolt. Kolmapäeval, 26.aprillil saab näha teatri R.A.A.A.M. lavastust «Libahunt». Etendus toimub Ungari rahvusteatri suurel laval, kuhu mahub üle 600 vaataja.

Läinud nädalal mängis Tallinna Linnateater Hilda Gobbi nimelises saalis  Elmo Nüganeni lavastust «Igatsus».

Teatrile R.A.A.A.M. on MITEM juba üheksas festival, kuhu jakuut Sergei Potapovi lavastus «Libahunt» on kutsutud.  Varem on osaletud teiste seas Tšiili «Santiago MIL», Serbia «SLAVIJA», Peterburi «Balti maja»,Novosibirski «Trans-Siberian Express» ja Kaasani «Naurus» festivaliprogrammides. 

Tänu mitmetele välisreisidele on August Kitzbergi näidendit «Libahunt» tõlgitud juba viite keelde, peatselt lisandub ka poolakeelne tõlge.

Järgmisena saab etendust näha Eesti kultuuri päevadel Krasnojarskis, Moliere’i teatris Brüsselis, Moksva teatris «Na Strastnom» ja Eesti kultuuri päevadel Gdanskis.

  • Autor AUGUST KITZBERG
  • Lavastaja SERGEI POTAPOV (Jakuutia)
  • Kunstnik ERVIN ÕUNAPUU
  • Muusikaline kujundaja ARDO RAN VARRES
  • Valguskujundaja PRIIDU ADLAS
  • Osades: IVO UUKKIVI (Eesti Draamateater), KRISTIINA-HORTENSIA PORT, KRISTO VIIDING, LIISA PULK, MARI LILL (Eesti Draamateater), MARTIN KÕIV ja PIRET SIMSON
  • Etenduse juht LIISA LIKSOR
  • Esietendus 8.07.2015 Viinistu Kunstimuuseumi Katlamajas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles