LGBTI filmifestival jõuab Kuressaarde (4)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Õnnistatud maa».
Kaader filmist «Õnnistatud maa». Foto: Kaader filmist

Möödunud aastal Rakveres esimest korda toimunud LGBTI filmifestival Festheart jõuab 2018 aasta festivali eelseanssidega ka Saaremaale. Festhearti Kuressaare eelseanss toimub esmaspäeval, 7. mail kell 19 Arensburgi Hotellis. Linastub esimese Festhearti lõpufilm «Õnnistatud maa».

Festivali peakorraldaja Keio Soomelti sõnul on sel aastal võetud eesmärgiks jõuda eelseanssidega ka Rakverest välja. Seega toimuvad esimesed eelseansid juba maikuus Kuressaares ja Narvas. Põhifestival toimub 5.-7. oktoobrini Rakvere Teatrikinos.

«Õnnistatud maa» (God's Own Country) on 2017 valminud Suurbritannia film, mille režissöör on Francis Lee ja peaosades astuvad üles Josh O'Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones. Kui Yorkshire'i talupere - koduhoidja vanaema, invaliidist isa ja tülpinud poeg - ärkavad järjekordsesse rohekashalli hommikusse, ei taipa nad veel, et sel päeval on süttinud lootuskiir, mis valgustab paremat tulevikku.

Perepoeg John Saxby elus on seni olnud ainult töö, millele pakkusid natuke vaheldust õhtused kõrtsituurid ja kiire kepp mõne tundmatu mööduva noormehega. Kuid algamas on lammaste poegimise aeg ning Johni isa Martin on värvanud nädalaks tallu appi Gheorghe Rumeeniast, sest keegi teine ei tahtnud tulla.

John loodab saada Gheorghest abi nii laudas kui kiiret rahuldust lauda taga, kuid Gheorghe pole nii pealiskaudne mees. Ta näeb Johnis midagi enamat kui elust loobunud kiretut inimest, vaja on vaid õiget puudutust. Mis saab kahest noormeest, kes maailma silma alt ära teineteise seltsis mäe otsas lambaid valvavad, üksi oma ihade ja tunnetega?

Film on inglise keeles, eesti- ja venekeelsete subtiitritega. Alla 14 eluaasta keelatud. Sissepääs on tasuta, korraldajad tänavad vaba annetuse eest Festheart 2018 toetuseks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles