Homme esitletakse raamatut Eestis läbi aastatuhandete käibel olnud rahast (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sestertsist sendini. 2000 aastat raha Eestis»
«Sestertsist sendini. 2000 aastat raha Eestis» Foto: Raamat

Neljapäeval, 17. mail algusega kell 16 esitletakse Eesti Ajaloomuuseumi Suurgildi hoones (Pikk 17) raamatut «Sestertsist sendini. 2000 aastat raha Eestis», mille autorid on Ivar Leimus, Mauri Kiudsoo ja Gunnar Haljak.

Esimest korda on ühtede kaante vahel põhjalik ülevaade Eestis läbi aegade kasutusel olnud müntidest – raamatus on üle 400 illustratsiooni. Teos toob esmakordselt lugejani Eesti mündiajaloo kogu selle kirevuses, alates Rooma keisrite nimel löödud rahadest kuni Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks emiteeritud meene- ja mälestusmüntideni. Sinna vahele mahuvad viikingiaegsed aarded, keskaegne rahalöömine Vana-Liivimaa keskustes, Rootsi ja Poola võimu all toimunud kohalik müntimine, rahaolud tsaariajal ja sõjaeelses Eesti Vabariigis, okupatsiooniaastate võõrad väärtmärgid ning taasiseseisvunud Eesti kroonid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles