Rootsi suurtööstur külastab Arvo Pärdi Keskust

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näitus tutvustab Arvo Pärdi keskuse uue hoone arhitektuuri ja selle ideelisi lähtepunkte.
Näitus tutvustab Arvo Pärdi keskuse uue hoone arhitektuuri ja selle ideelisi lähtepunkte. Foto: eskiis

Reedel, 18. mail on Eestis visiidil legendaarne Rootsi tööstur Anders Wall, kes külastab Laulasmaale rajatavat Arvo Pärdi Keskust. Anders Walli kingitusena Eesti 100. aastapäevaks toimub õhtul Tallinnas esinduslik kontsert.

«Rootsi ja Eesti vahel on pika ajalooga lähedased ja sõbralikud suhted. Nende suhete väärtustamiseks tahame anda omariikluse 100. aastapäeva tähistavale Eestile kingituse kontserdiga, millel esinevad suurepärased Rootsi muusikud,» ütles Anders Wall.

Reedel, 18. mail kell 18 toimub Rootsi-Mihkli kirikus (Tallinn, Rüütli 9) kontsert, millel esinevad Anders Walli Sihtasutuse stipendiaadid: metsosopran Charlotte Hellekant, tšellist Jakob Koranyi ja Peter Friis Johansson. Kontsert «Rootsi õnnitleb Eestit» on Anders Walliga seotud sihtasutuste kingitus Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.

Kavas on kammermuusika Arvo Pärdilt ja Mart Saarelt ning rootsi romantismiajastu heliloojatelt (Stenhammar, Rangström, Munktell, Sjögren). Kontserdi korraldavad Rootsi saatkond Tallinnas, EELK Rootsi-Mihkli kogudus ja expoNomic, korraldamist toetavad Anders Walli Sihtasutus ning Kjell ja Märta Beijeri Sihtasutus. Kontsert on tasuta sissepääsuga, kogutakse annetusi Naissaare Maarja kiriku renoveerimiseks.

Anders Wall (sünd. 1931) on Rootsis legendaarne ettevõtja ja üks suuremaid kunstide patroone. Ta on juhtinud Volvo autotööstust ning ehitusmaterjalide, õlitoodete ja toiduainetega kauplevat kontserni Beijerinvest.

Endanimelise sihtasutuse kaudu on ta annetanud alates 1981. aastast üle 8 miljoni euro stipendiumideks noortele talentidele mitmes valdkonnas: loodusteadused, ettevõtlus, regionaalareng, kunstid ja muusika. Lisaks rahalisele toetusele on stipendiaadid saanud ka Wallumni võrgustiku liikmeteks. Koos Anders Walliga tuleb Eestisse esinduslik Rootsi teadus- ja äritegelaste delegatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles