Mari Poll võitis mitu auhinda

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Poll.
Mari Poll. Foto: Repro

Noor eesti viiuldaja Mari Poll võitis kolmanda koha ja eripreemia prantsuse muusika parima esituse eest Pariisi rahvusvahelisel viiuldajate konkursil Vibrarte. Preemiatega kaasnes auhinnaraha 4500 eurot. Konkursile kandideeris 162 osalejat 28 riigist, lõppvõistlusele valiti 27 viiuldajat 15 maalt. Eesti esindaja Mari Poll oli kuue finalisti hulgas ainus naissoo esindaja.


Pollile oli see mais juba teine auhind – 15. mail sai ta esikoha rahvusvahelisel muusikaüliõpilaste konkursil Derek Butler London Prize, mis toimus Londonis Wigmore Hallis. Poll õpib alates 2004. aastast Suurbritannias: esmalt Manchesteris Chethami muusikakoolis, 2006. aastast Londoni Kuninglikus Muusikakolledžis ning alates eelmisest aastast sealsamas magistriõppes Radu Blidari juures. Ta on varem saanud auhindu kümnel Euroopa konkursil, lisaks mitu rahvusvahelist stipendiumi.

Mari Polli järgmine kontsert on homme kuningliku muusikakolledži kammermuusikakontserdil Wigmore Hallis, kus kantakse ette ­James MacMillani teos «14 Little Pictures» viiulile, tšellole ja klaverile.

Eesti publik kuulis Polli viimati aprillis, kui ta esitas Tallinna Filharmoonia kontserdisarjas «Talendid kodus» Ligeti viiulikontserdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles