20 loovisikut saavad 2300-eurose riikliku kultuuristipendiumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: Panther Media/Scanpix

Kultuuriminister Indrek Saar allkirjastas käskkirja, mille alusel saavad 20 loovisikut 2300-eurose riikliku kultuuristipendiumi.

Iga-aastased riiklikud kultuuristipendiumid on mõeldud õppetoetusena õpinguteks välismaa kõrgkoolides või teadusasutustes, samuti oluliste kultuuriprojektide ja loominguliste tellimuste toetamiseks. Riigi kultuuristipendiumide määramiseks laekus tänavu 31 taotlust.

Stipendiumi saavad Jette Loona Hermanis õpinguteks Amsterdamis, Diana Põdra õpinguteks Inglismaal, Svetlana Grigorjeva õpinguteks Saksamaal, Ingel Vaikla õpinguteks Belgias, Marcel Johannes Kits õpinguteks Saksamaal, Marten Altrov õpinguteks Soomes, Brit Pavelson õpinguteks Rootsis, Anu-Laura Tuttelberg osalemiseks kunstiresidentuuris Mehhikos, Evi Pärn projektiks Venemaal, Mikk Langeproon õpinguteks Soomes, Darja Popolitova projektiks "Eros Loading. Eroticism in Making, Watching and Showing Jewellery", Gregor Taul õpinguteks Portugalis, Marje Len Murusalu õpinguteks Inglismaal, Vladislav Muko õpinguteks Inglismaal, Tambet Kikas õpinguteks Šotimaal, Eleriin Müüripeal õpinguteks Soomes, Ulla Meeri Petti õpinguteks Inlismaal, Evelin Kangur õpinguteks Rootsis, Carolyn Niitla õpingu programmiks Iirimaal, Ungaris ja Eestis ja Mirjam Jegorov õpinguteks Inglismaal.

Stipendiumi võib saada nii füüsiline kui ka juriidiline isik või asutus. Ettepanekuid võivad esitada loomeliidud, omavalitsused ning teised juriidilised isikud ja asutused, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud kultuuri- või haridusalane tegevus. Füüsilised isikud iseennast stipendiumile esitada ei saa. Ettepaneku kultuuristipendiumide määramiseks teeb kultuuristipendiumide komisjon ning käskkirja stipendiumide määramiseks allkirjastab kultuuriminister Indrek Saar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles