Big Wolf Company toob areenile endised tsirkusestaarid  

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Big Wolf Company lavastusest
Hetk Big Wolf Company lavastusest Foto: Rasmus Kooskora

Kaasaegne tsirkuse trupp Big Wolf Company  võtab neljapäeval, 28. juunil ette suvetuuri üle Eesti. Lizeth Wolk ja Grete Gross toovad Eesti eripaikadesse tsirkuse ilma loomadeta ja karavanirongita, kuid endiselt tsirkusele omase tehnilise meisterlikkuse ning hiilgusega. Estraadilik sära on vürtsitatud kelmika huumori ning rütmidega, rääkimaks elust tsirkusega ja tsirkuseta läbi kahe kunagise staar-artisti eluloo.

Suvisel tuuril astuvad vanaproua Martaks ja proua Helmiks kehastunud Gross ja Wolk üles Tallinnas, Kernus, Paides, Haapsalus, Moostes ja Viljandis.

Helmi ja Marta Big Wolf Company lavastuses
Helmi ja Marta Big Wolf Company lavastuses Foto: Maarja Roolaht

«Meie jaoks on oluline tuua tsirkus inimestele lähedale, näidata ta imelist palet ja võimet kõnetada. Pea-asjalikult pakkuda publikule üks unustamatu õhtu meie seltsis, jagades parimat nostalgilisest estraadikunstist,» räägib Wolk. Gross ja Wolk on mõlemad lõpetanud SaSak Tsirkusekooli Soomes, astunud üles lavadel üle maailma, kuid pidanud sel suvel paremaks näidata kodupublikule, kuidas tsirkusesse armumine käib.

Igavikuline õhtusöök Big Wolf Company lavastuses
Igavikuline õhtusöök Big Wolf Company lavastuses Foto: Janne Kaukonen

«Proua Helmi ja Marta on oma tögamiste ja hädadega kohutavalt armastusväärsed, nendevaheline suhe ning viis olla kindlasti äratuntav kõigile,» ütles Gross. «Teadmiseks vanemale publikule, kes sellise idee peale kulmu kortsutada võib, ütles etendust näinud soome vanaproua: «selleks peabki vanamutt olema, et kogu komöödiast aru saada, ma naersin terve aja pisarad silmis!»»

Etendused toimuvad:
N 28.06 kl 21:00 Vagunrestoran Peatus, Tallinn
L 30.06 kl 19:00 Kernu Mõisa Küün
N 05.07 kl 19:00 Haapsalu Kultuurikeskus
L 07.07 kl 19:00 Paide Muusika- ja Teatrimaja
L 28.07 kl 15:00 Mooste mõisa folgikoda (Mooste lina - ja käsitöölaat)
K 01.08 kl 19:00 Viljandi Koidu seltsimaja
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles