Anne Veesaar ja Ülle Lichtfeldt koos laval

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahe Lydia (Ülle Lichtfeldt ja Anne Veesaar) tõsinaljakat keskustelu jälgib lavastaja Eili Neuhaus (keskel).
Kahe Lydia (Ülle Lichtfeldt ja Anne Veesaar) tõsinaljakat keskustelu jälgib lavastaja Eili Neuhaus (keskel). Foto: Meelis Meilbaum

Hüüru mõisas mängitakse 4. juulist «Kuuvarjutust», kus laval saavad kokku Anne Veesaar ja Ülle Lichtfeldt. Eili Neuhausi dramatiseering, mis baseerub Mati Undi proosatekstil «Kuuvarjutus» esietendus 30. märtsil 2018 New Yorgi Eesti Majas.

Laval kohtuvad kaks teineteisele võõrast ning esmapilgul väga erinevat kuid tavalist eesti naist, keda on kutsutud kohtumisele kummalise sõnumiga. Ja nii nad siis ootavad oma kutsujat. Et piinlikku vaikust vältida, tutvuvad naised tasapisi üksteisega ning jutustavad oma lugusid. Pealt näha kahe lihtsa naise sisekaemuste abil jõuab publik sügavamate ja liikuma panevate allhoovusteni - kuidas erinevad või kas üldse erinevad naise igatsused, püüdlused, unistused?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles