Ilves: Kumu on Eesti kunstielus keskne tegelane

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves teisipäeval Kumus kõnet pidamas.
President Toomas Hendrik Ilves teisipäeval Kumus kõnet pidamas. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves, kes osales täna Kumule tiitli «Euroopa Aasta Muuseum 2008» andmise tänuüritusel, ütles, et Kumu kui armastatud ja keskne tegelane Eesti kunsti- ja muuseumielus on saanud Eesti iseenesestmõistetavaks osaks.

«Kumu on meie ühise jõuga ehitatud hoone, mis väljendab ühe rahva uhkust ja rõõmu enda kujutava kunsti üle,» vahendas riigipea sõnu presidendi kantselei pressiesindaja.

«Vahel on ajalugu hämmastavalt suuremeelne, kasvõi nende sajanditaguste noorte kunstnike vastu, kes läksid puruvaeselt Euroopasse kunsti õppima, lõid meie rahvusliku kujutava kunsti alusmüüri ning kelle teosed on nüüd siin, nende seinte vahel üles pandud, uhkelt ja meid ikka
rõõmustades,» rõhutas Ilves.

President Ilves meenutas, et Kumu pole muuseumina ainult säilitamise koht, sest see on ka õppimise koht, inspiratsiooni ammutamise paik, koht, kuhu on leidnud tee moodne muusika, film, teater, kirjandus ja uus meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles