Kinobuss õpetas USA lastele filmitegemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinobussi meeskond näitas USA lastele Eesti lastefilmi «Ruudi».
Kinobussi meeskond näitas USA lastele Eesti lastefilmi «Ruudi». Foto: Mihkel Maripuu

Kinobussi meeskond õpetas USA lastele filmitegemist ning näitas neile ka Eesti lastefilmi «Ruudi».

Kinobuss külastas Kids Euro Festivali raames enam kui nädala jooksul viit kooli Washingtonis ning Eesti kooli New Yorgis, viis neis läbi filmitöötoad ning näitas lastefilmi «Ruudi».

Kui programmiga kaetud Washingtoni koolid valis välja kohalik linnavõim, siis Eesti laste kaasamist soovis Kinobussi meeskond ise.

«Tundus õiglane pakkuda kohalikule Eesti kogukonnale ka sedasama, mida me kohalikes koolides tegime,» ütles Kinobussi asutaja ja eestvedaja Mikk Rand, kes jäi üritusega väga rahule. «Lapsed olid igal pool väga entusiastlikud, ega suurt vahet polnud, kas õpetasid kohalikke Eesti lapsi või siis kuskil Washingtoni äärelinna koolis.»

Kids Euro Festival on uue Euroopa Liidu eesistuja Prantsusmaa ambitsioonikas kultuuriprogramm USA pealinnas, kus kõik Euroopa Liidu riigid tutvustavad oma maad ja rahvust läbi muusika, teatri, tantsu, kirjanduse, filmi ja muude kunstiliikide. Festival on teoks saanud 27 riigi saatkonna koostöös ning on ilmselt ka üks suuremaid Põhja-Ameerikas.

Festivali sihtgrupp on eelkõige 6-12-aastased, aga Kinobussi ettevõtmisse oli kaasatud ka vanemaid lapsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles