Oksaneni «Puhastus» lavastati Washingtoni teatris

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest «Puhastus»
Stseen lavastusest «Puhastus» Foto: Washingtoni teater Scena

Eile õhtul esietendus USA pealinna Washingtoni rahvusvahelises teatris Scena Sofi Oksaneni näidend «Puhastus», mis pälvis publiku väga sooja vastuvõtu.

Teatri direktori ja lavastaja Robert McNamara sõnul tekkis suurem huvi Oksaneni ning tema loomingu vastu eelmise aasta kevadel kirjaniku viimase raamatu tutvustamise USA turnee raames Eesti ja Soome saatkondade poolt korraldatud paneeldiskussioonil.

McNamara hinnangul oli «Puhastuse» lavastamine suureks väljakutseks, sest tuli arvestada, mida ameeriklased võiksid teada ja mida mitte ning leida nende vahel tasakaal. Ta soovitab lavastust neile, kes ootavad tugevat teatrielamust, sest tegemist on väga sisuka ja mitmetasandilise looga.

McNamara arvates on Sofi Oksanen andekas kirjanik, kes kogub järjest enam tuntust üle kogu maailma.

Tema sõnul on Scena teatri missioon lavastada Washingtonis parimaid välismaised tükke, tihti töötatakse koos saatkondadega.

Lavastuses mängivad näitlejad Irina Koval, Stas Wronka, Armand Sindoni, Kerry Waters, Colleen Delany, Lee Ordeman ja Eric Lucas.

Etendust saab Washingtonis vaadata 3. juulini, kuid Robert McNamaral on idee tuua tulevikus sama etendus ka Soome ja Balti riikide publiku ette. Näidendi lavastamist toetas ka Eesti saatkond Washingtonis.

«Puhastus» lavastati esmakordselt 2007. aastal Helsingis, seejärel mitmel pool mujal Euroopas. USA ning ingliskeelne esietendus leidis aset käesoleva aasta jaanuaris New Yorgis La Mama Eksperimentaalteatris.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles