Arvo Pärt kingib Rooma paavstile oma muusikat

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI.
Paavst Benedictus XVI. Foto: SCANPIX

4. juulil toimuvale Rooma paavsti korraldatud üritusele sai kutse 60 kunstnikku üle maailma, nende seas Arvo Pärt, kes kingib paavstile teose «Vater unser».

Paavst Benedictus XVI preestriks pühitsemise 60. aastapäeva juubeliüritus «Homage of Artists» («Kunstnike austusavaldus») avatakse just Pärdi teosega, teatab Rahvusvaheline Arvo Pärdi Keskus.

Teost esitab Vatikanis andekas noor sopran Heldur Harry Põlda, klaveril saadab autor.

Arvo Pärt valis juubelikingituseks paavstile oma 2005. aastal klaverile ja poiss-sopranile kirjutatud teose «Vater unser» (Meieisapalve). Heldur Harry Põldaga tutvus Pärt 2009. aastal, mil ta kinkis noorele solistile «Vater unseri» noodi. Sellest hetkest alates on Põlda teost korduvalt esitanud.

Enamik üritusele kutsututest on visuaalsete kunstide esindajad. Kutsuti vaid kolm heliloojat: Arvo Pärt Eestist, Ennio Morricone Itaaliast ning James MacMillan Šotimaalt.

Kutse saanud kunstnikel paluti pühendada paavstile üks teos oma loomingust. Kõikidest teostest korraldatakse näitus, mille paavst avab 4. juulil 2011 Aula Paolo VI aatriumis. Külastajatele avatakse ekspositsioon sama päeva pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles