Aarne Saluveer: häid koore tuleb aina juurde

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XI noorte laulupidu.
XI noorte laulupidu. Foto: Liis Treimann

Laulupeo mudilaskooride liigijuht ja Eesti kooriühingu juht Aarne Saluveer ütles, et häid koore on tema rõõmuks tohutult juurde tulnud ning inimesi kaasatakse laulupeole üha laiemalt.

Saluveer rääkis ETV-le, et tänavusel laulupeol on palju uuenduslikke mõtteid ja talle on tähtis see, et laulupeo tähendus märgina on jõudnud veel rohkem kõikide inimeste arusaamadesse, vahendas ERR Uudised.

«Kui 1990. aastate alguses oli aeg, kus mingil määral oli laulupeo protsess olukorras, kus me ei teadnud, kas me seda vajame ja mis tähendus sellel on, siis René Eesperega 1993. aasta peol tegime strateegiliselt kõige olulisema muutuse - avasime laulupeole pääsu kõigile algklassilastele üle eesti,» tõi Saluveer välja.

Lapsi tuli toona kohale 3500, 1997. aastal juba 7000 ning täna on neid üle kümne tuhande.

«Iga püramiid saab olla nii kõrge kui lai on tema baas; mis mind kõige rohkem rõõmustab, et on juurde tulnud tohutult häid koore, kõik vanad head tõuisevad järjest kõvemaks ja uusi häid tuleb järjest peale,» lausus koorijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles