Randjärv: muljed peost on ülevad

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Randjärv
Laine Randjärv Foto: Kristjan Teedema

Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse nõukogu esinaise Laine Randjärve hinnangul oli «Maa ja ilma» peo lugu ja sõnum tervikuna liigutav ning kõnetas kõiki kuulajaid-vaatajaid.

Randjärv ise on laulupidudel osalenud alates 1975. aastast ning on olnud tunnistajaks väga erinevatele aegadele, mil muu hulgas küsiti ka seda, kas me seda traditsiooni üldse enam vajame. Tema hinnangul on tänaseks selge, et laulu- ja tantsupeod olid, on ja jäävad.

«Meil on õpetajad, kes suudavad ja tahavad õpetada nõudlikku, kuid huvitavat repertuaari, meil on noored, kes suudavad seda loomingut laulda, mängida ja tantsida, meil on suurepärane publik, kes oma kaasaelamisega annab esinejatele nii olulise tagasiside tunde ja meil on üldjuhid, kes on maailma parimad professionaalid oma alal,» rääki ta.

Samuti kandis laulu- ja tantsupidu tema sõnul kultuuripealinna staatuse abil laia maailma olulise sõnumi: «Me oleme siin ja armastame oma väikest maad ja kultuuri ja oleme seeläbi hingelt suured ja palume kõiki olla meie külaliseks nii sel kui paljudel järgmistel kultuuriaastatel».

Randjärv tänas nõukogu nimel kõiki tantsijaid, lauljaid, dirigente, juhendajaid, korraldajaid, vabatahtlikke ning pealtvaatajaid suurepärase peo kordamineku eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles